Netiquette


Državni arhiv u Dubrovniku prisutan je na društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram, X (ex-Twitter) i Mastodon. Nudimo Vam mogućnost da s nama na društvenim mrežama razgovarate o temama vezanim za rad DAD-a. Radujemo se poticajnoj i kritičkoj raspravi – u prijateljskoj i otvorenoj atmosferi. Molimo Vas, raspravljajte pošteno i objektivno, čak i ako ne slažete sa sadržajem objave ili komentarima ostalih korisnika.

U interesu svih sudionika, molimo Vas da obratite pozornost na sljedeće:

Mogućnost komentiranja izričito se odnosi na temu koju spominje objava. Ako imate dodatnih pitanja ili je vaš upit službene naravi, nemojte za to koristiti društvene mreže, obratite nam se direktno e-poštom na: ili telefonom na +385 020/642-960.

Govor mržnje, pozivanje na nasilje ali i komentiranje na podrugljivi, grubi, uvredljivi način ili slanje poruka koje nisu tema, kako bi se namjerno ometalo ostale sudionike u komentarima, stvaralo zavadu, odnosno remetilo tijek rasprave, neće se tolerirati. Na to ćemo odgovoriti, i u najgorem slučaju te i takve komentare sakriti ili izbrisati a odgovarajuće račune blokirati. Nakon što ispitamo slučaj, prijavit ćemo mrežnom operateru i nadležnim tijelima komentare koji krše zakon.


Skip to content