Kliofest 2020

Povodom održavanja Kliofesta, Državni arhiv u Dubrovniku uključuje se osvrtom naše kolegice Paule Zglav, prof. koja je sudjelovala na Digital Scholary Editions: Manuscripts, Text and TEI Encoding tečaju,a isti možete pročitati u priloženom dokumentu. (PDF)

Sedmi Festival povijesti Kliofest započeo je u utorak, 12. svibnja 2020. godine i u ovom izdanju ide virtualno preko youtube kanala Kliofest. ( https://www.youtube.com/channel/UCx3zjVJgoz_WpvprYF1lvQw ).

Festival povijesti – Kliofest godišnja je manifestacija posvećena popularizaciji povijesne znanosti i srodnih struka. Prvi Kliofest održan je u Zagrebu 2014. godine. Nazvan je prema antičkoj grčkoj muzi Klio, zaštitnici povijesti.

Za vrijeme Kliofesta održavaju se okrugli stolovi, tribine, predstavljanja knjiga, predavanja, radionice koje priređuju povjesničari, arhivisti, muzealci i nakladnici, izložbe, filmski programi, te prodajni sajam povijesnih knjiga. Tijekom festivala obilježava se i Dan povijesti i dodjeljuju nagrade za doprinos historiografiji.

Sudionici festivala mnogi su hrvatski povjesničari, kao i gosti iz inozemstva. Glavnina programa Kliofesta održava se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a programi vezani za obilježavanja Dana povijesti odvijaju se i u drugim hrvatskim gradovima, no ove godine program ide virtualno.

Više o samom festivalu možete doznati i preko njihova službenog weba www.kliofest.org.

Skip to content