Izložba i predstavljanje platforme “Priče iz arhiva” u Metkoviću

U povodu manifestacije Dani europske baštine 2021 Arhivski sabirni centar Metković-Opuzen-Ploče poziva Vas na otvaranje izložbe i predstavljanje platforme „Priče iz arhiva“. Predstavljanje će se održati 13. listopada 2021. u 18,00 sati u Gradskoj knjižnici Metković, dok će izložba biti realizirana u prostorijama ASC Metković-Opuzen-Ploče.

Sudjeluju: doc. dr. sc. Vlatka Lemić (predsjednica ICARUS Hrvatska), Nikolina Pozniak (ravnateljica Državnog arhiva u Dubrovniku), Paulina Šiljeg (arhivistica u Državnom arhivu u Dubrovniku, ASC Metković-Opuzen-Ploče)

U okviru CREARCH aktivnosti ICARUS Hrvatska, u suradnji s brojnim partnerima diljem Hrvatske, pokrenuo je platformu #PričeIzArhiva koja prikuplja arhivske zapise s neobičnim pričama, životnim putevima i jedinstvenim sadržajima. Virtualnim okupljanjem različitih arhiva i imatelja arhivskih zbirki – na Internetu, mobilnim aplikacijama, izložbama i interakcijom s publikom – predstavljaju se priče skrivene u arhivskim zapisima i potiče stvaranje, prenošenje i interpretaciju novih priča. U arhivima su pohranjene milijarde zapisa, a svaki od njih čuva priče o ljudima, događajima, mjestima i svijetu oko nas. Priče želimo predstaviti kroz različite formate i medije; izložba na plakatima putuje kroz različite ustanove, u virtualnom obliku dostupne su na platformi #PričeIzArhiva, objavljene su i na više mobilnih aplikacija, a serija predavanja baštinskih stručnjaka s arhivskim pričama iz javnih i privatnih spremišta i zbirki dostupna je na YouTube kanalu.U programu će se predstaviti ove i druge aktivnosti posvećene komunikacijskim modelima i inovativnim umjetničkim praksama realizirane u okviru CREARCH projekta.

Skip to content